فهرست

اخبار شهرستان‌ها

با حضور مسئولین؛

مراسم پایانی دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب در سیرجان برگزار شد

اختتامیه دهمین دوره جشنواره روستاها وعشایر دوست دار کتاب در گهر پارک سیرجان و منطقه عشایری مزرعه، در حالی برگزار شد که روستای کهن سیاه از بخش بلورد یکی از روستاها ی برگزیده کشوری دوست دار کتاب در سال 1403 شده است.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمان، آیین اختتامیه دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب کشور با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین عباس مسلمی‌زاده، امام جمعه؛ علی یعقوبی پور، فرماندار؛ محسن روحی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان؛  احمد وفائی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان و جمعی از مسئولین سیرجان و دوستداران کتاب در محل گهر پارک سیرجان برگزار شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان، در اختتامیه دهمین دوره جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب اظهار داشت: همه مسئولان سیرجان همت کردند تا برای دومین سال متوالی از سیرجان و سومین سال متوالی استان کرمان روستای دوستدار کتاب را داشته باشیم.

محسن روحی افزود: از همه دوستان تشکر می‌کنم چون این مهم هم برای سیرجان و هم استان کرمان باعث افتخار است.

وی با اشاره به سرانه مطالعه گفت: در شهرستان سیرجان با توجه به اقدامات و تلاش‌های همه، تعداد مراجعه به کتابخانه‌ها، تعداد رسانه‌ها و محافل ادبی زیاد است.

روحی تاکید کرد: شایسته است که هم سیرجان شهر دوستدار کتاب و هم روستاهای آن دوستدار کتاب باشند.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای جشنواره دوستدار کتاب تاکنون ۶ روستا در استان کرمان انتخاب شدند، خاطرنشان کرد: امیدوارم سال آینده هم روستای منتخب دوستدار کتاب داشته باشیم، همه زحمات را مردم کشیدند و برنامه ها را اجرا کردند.

امام جمعه سیرجان با تاکید بر اینکه مردم و جوانان روستا باید با جدیت این فرایند را دنبال و این عنوان پرافتخار کشوری را برای خود حفظ کنند گفت: ترویج فرهنگ کتابخوانی مستلزم فراهم ساختن زیرساخت ها و امکانات لازم برای کتابخوانی است که باید توجه ویژه‌ای به این مهم شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباس مسلمی‌زاده افزود: چندین سال است که جشنواره ملی روستا و عشایر دوستدار کتاب در سطح کشور برگزار می‌شود و این یک اقدام فرهنگی مناسب و فاخر است که نقش موثری در ترویج فرهنگ مطالعه دارد.

فرماندار سیرجان هم گفت : ما به دنبال یک جامعه آگاه هستیم و یکی از راه‌های ایجاد فضای فرهنگی در روستاها برای ذخیره کتاب و استفاده روستاییان است که در این راستا ارگان‌های فرهنگی می‌توانند کمک کنند و دهیاران با ایجاد بسترسازی و ایجاد فضا در روستا از فرصت به وجود آمده نهایت استفاده را ببرند.

علی یعقوبی پور افزود: مطالعه کتاب و کتابخوانی سبب آگاهی و شناخت در جامعه می شود و همین امر توسعه و پیشرفت جامعه روستایی و عشایری را در پی دارد و امیدواریم سیرجان در آینده به‌عنوان کاندید و برگزیده جشنواره پایتخت کتاب ایران انتخاب شود، زیرا زمینه و ظرفیت کارهای گروهی به‌ویژه در حوزه فرهنگی در شهرستان سیرجان فراهم است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمان گفت: سیرجان شهری است که در فرهنگ، کتاب و اقتصاد پیشگام است که این حاصل تلاش‌های همه در شهرستان سیرجان است.

احمد وفائی اظهار داشت: تقدیر و تشکر می کنیم از همه افرادی که برای کتاب ارزش گذاشتند، کار کتاب را زمین نگذاشتند و در این راستا تلاش کردند زیرا کار کتاب با عشق و با دل است.

وی با اشاره به کسانی که در جریان برگزاری این دوره از جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب به صورت ویژه در استان و شهرستان پیگیری کردند، تصریح کرد: کتابداران و همکاران شهرستان سیرجان عاشقانه در این راستا قدم برداشتند و در طی این مدت بیش از همیشه تلاش کردند تا ما امروز شاهد این برنامه باشیم.

روستای "کهن‌سیاه" شهرستان سیرجان با معرفی و حضور عشایر ایل بچاقچی و روستای "قنات‌ملک" رابر در دهمین جشنواره ملی روستاها و عشایر دوستدار کتاب، به عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب کشور در سال ۱۴۰۳ انتخاب و معرفی شدند.

عكس های مرتبط :
نسخه قابل چاپ