شورای اداری و برنامه ریزی کوهبنان:
جلسه شورای اداری وبرنامه ریزی کتابخانه های عمومی شهرستان کوهبنان برگزار شد
جلسه شورای اداری وبرنامه ریزی کتابخانه های عمومی شهرستان کوهبنان و ستاد شهرستانی یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در کوهبنان برگزار شد
اولین جلسه ستاد شهرستانی یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در کوهبنان با حضور مسئول وکتابداران کتابخانههای عمومی نهادی ومشارکتی شهرستان برگزار شد.
با انتشار فراخوان یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی اولین جلسه ستاد شهرستانی به منظور برنامهریزی و مدیریت این جشنواره برگزار شد.
خلیل الله باقی زاده مسئول کتابخانه های عمومی کوهبنان در این جلسه با تاکید بر اهمیت و اهداف جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی علاوه بر تاثیر عمیق معنوی بر مخاطبان از طریق الگوگیری از زندگی ائمه اطهار(ع) به ویژه امام رضا(ع)، باعث افزایش سرانه مطالعه در استان نیز می شود.
خلیل الله باقی زاده، رئیس کتابخانههای عمومی کوهبنان در این نشست با اشاره به فراخوان جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی مهمترین برنامه در دست اجرای کتابخانهها است و باید برنامهریزی شود تا این رویداد مهم درشهرستان برجسته و باشکوه و در شأن امام رضا(ع) و سومین حرم اهل بیت(ع) برگزار شود.
وی گفت :بهره مندی از دو نیمه شعبان در سرآغاز و سرانجام سال ۱۴۰۰ سبب شد بخش اصلی به موضوع و منابع امام رضا(ع) و بخش ویژه یازدهمین دوره جشنواره به حضرت مهدی(عج) اختصاص یابد.نظر به اینکه یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی با اضافه شدن بخش ویژه حضرت مهدی(عج) برگزار می شود، ادامه داد: منابع معرفیشده برای اين دوره 6 عنوان كتاب، براي سه گروه كودك و نوجوان و بزرگسال دو كتاب در نظر گرفته شده است.
مسئول کتابخانه های عمومی شهرستان ، گفت: کتاب های «زندگی امام رضا(ع) نوشته سید محمد مهاجران و «مجموعه ۱۴ معصوم: امام زمان(عج)» نوشته زهرا عبدی در بخش کودک؛ دو کتاب «برای ضامن آهو، ۵۵ پرسش و پاسخ درباره امام رضا و زیارت ایشان» نوشته غلامرضا حیدری ابهری و «ده قصه از امام زمان(عج)» اثر فریبا کلهر در بخش نوجوان و کتاب های «چشمه های بهشت، گزیده عیون اخبار الرضا» اثر محمدهادی زاهدی و «پرسش ها وپاسخ های دانشجویی: مهدویت (دوران ظهور)» اثر رحیم کارگر در رده سنی جوان و بزرگسال از منابع این جشنواره است.
باقی زاده به شرایط جشنواره اشاره و اضافه کرد: این جشنواره در دو بخش فردی و خانوادگی برگزار می شود و با توجه به ادامه روند شیوع بیماری همهگیر کرونا، امسال نیز همچون سال گذشته، جشنواره در بستر الکترونیک و از طریق سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوان نهاد به آدرس www.samakpl.ir و اپلیکیشن موبایلی اجرا می شود.
وی اضافه کرد : علاقه مندان در رده سنی کودک (۴ تا ۱۲ سال) می توانند در دو رشته؛ نقاشی و پویش کتابخوان، در رده سنی نوجوان (۱۳ تا ۱۷ سال) در شش رشته نقاشی، پویش کتابخوان، آزمون چهارگزینه ای، شعرسرایی، پویش برای امام زمانم و قصه گویی و رده سنی جوان و بزرگسال (۱۸ سال به بالا) در شش رشته؛ پویش کتابخوان، آزمون چهارگزینه ای، شعرسرایی، داستان کوتاه (داستانک، دل نوشته و متن ادبی)، تولید آثار هنری و قصه گویی در این رویداد مشارکت کنند.
مسئول کتابخانه های عمومی کوهبنان افزود: به منظور بهره برداري روشندلان نسخه گويای كتابها از طريق سايت قابل دريافت است و براي شركت در بخش خانوادگي، ثبت نام حداقل يک نفر از اعضاي خانواده در بخش بزرگسال الزامي است.
این مسئول خاطرنشان کرد: علاقهمندان برای شرکت در این جشنواره میتوانند در رشتههای نقاشی، داستاننویسی، پویش کتابخوان، مسابقه چهارگزینهای، قصهگویی، پویش برای امام زمان (عج) و شعر سرایی باهم رقابت کنند.
دبیر یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در کوهبنان با بیان اینکه لازم است مسئولان و فعالان فرهنگی و هنری برای مشارکت در جشنواره کتابخوانی رضوی بسیج شوند، اضافه کرد: از تمام دستگاههای اجرایی و سازمانهایی که با کتابخانههای عمومی تفاهمنامه همکاری دارند، همچنین فعالان فرهنگی و رسانهای و گروههای مردم نهاد، برای همراهی در این رویداد و جلب مشارکت دعوت میشود. نقطه قوت این دوره جشنواره نیز همکاری و همراهی مناسب موسسه فرهنگی چندمنظوره توتیای بام کویر خواهد بود.
وی گفت: استقبال اعضا از جشنواره کتابخوانی رضوی در سالهای گذشته مثالزدنی است؛ به طوری که بیش از هزار نفر از همشهریهای ما در پنج دوره گذشته این رویداد مشارکت داشتند و این نشان میدهد جشنواره در کوهبنان جای خود را پیدا کرده و مردم پیگیر این جشنواره هستند. باید تلاش شود در این دوره نیز با برنامهریزی مناسب، اجرای مطلوب مسابقه در سطح کتابخانههای عمومی و آگاهیرسانی گسترده، حضور حداکثری همشهری های عزیز فراهم شود.
خلیل الله باقی زاده با اشاره به تغییر زمان بندی برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی از ۲۲ خردادماه تا اول آبانماه ۱۴۰۰ افزود: افزایش فرصت شرکت علاقمندان در این جشنواره فرصت منتغمی است تا با برنامه ریزی فعالیت های مختلف ترویجی و تبلیغی شرایط را برای شرکت حداکثری مردم شهرستان در این جشنواره فراهم نمود.
باقی زاده ضمن تقدیر از کتابداران برگزاری جشنواره رضوی در سال های گذشته افزایش سالانه آمار شرکت کننده در این جشنواره را مثبت ارزیابی کرده و گفت: انتظار می رود تمامی متولیان فرهنگی اعم از کتابداران، در افزایش سطح کمی و کیفی برگزاری جشنواره در یازدهمین دوره آن تلاش مضاعف نمایند.
مسئول کتابخانه های عمومی شهرستان تلاش برای جذب حداکثری مشارکت های مادی و معنوی سازمان ها و نهادهای دولتی و غیردولتی شهرستان، فعالیتهای گسترده تبلیغاتی در سطح شهری و کتابخانه ای، فراهم آوری شرایط نرم افزاری و سخت افزاری مناسب در کتابخانه ها برای برگزاری جشنواره، برگزاری جلسات توجیهی مختلف برای فعالان فرهنگی، پایش روزانه آمار شرکت کننده ازطریق ستاد استانی و بررسی عملکرد کتابخانه ها و کتابداران در این زمینه را از جمله فعالیتهای ستاد برشمرد.
مسئول کتابخانههای عمومی شهرستان کوهبنان در ادامه بااشاره به اینکه جلسات ستاد تاپایان جشنواره بصورت مستمرادامه خواهد یافت گفت: جلسات انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان نیز به منظور برنامهریزی مطلوب در سطح شهرستان و بهرهگیری از ظرفیتهای موجود با محوریت این جشنواره برگزار خواهد شد.
باقی زاده در ادامه با اشاره به اینکه یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی با دورههای پیشین تفاوت دارد، گفت: پس از برگزاری پنج دوره این جشنواره، امسال پیمایش جشنواره کتابخوانی رضوی توسط ایسپا انجام شد لذا برنامهریزی این دوره بر اساس این ارزیابی و نیاز و سلیقه مخاطبان بوده است.
وی در پایان گفت: علاقمندان براي دريافت فايل منابع به آدرس ir.samakpl.www مراجعه و يا به منظور دريافت اماني – فيزيكي كتاب هاي جشنواره به كتابخانه هاي عمومي سراسر كشور مراجعه و تا اول آبان ۱۴۰۰ فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
در پایان این جلسه اعضای ستاد شهرستانی یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در شهرستان نیز ضمن بیان تجربیات خود از برگزاری دوره های قبلی جشنواره، به ارائه پیشنهادات و راهکارهایی جهت انجام بهتر یازدهمین دوره جشنواره پرداختند.
تشکیل جلسات متعدد با سازمانها و نهادهای مختلف (آموزشوپرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و دانشگاهها و...) برای جلب مشارکت مالی و معنوی، هماهنگی با خیرین و گروههای مردمنهاد و تشکیل کارگروه فرهنگی اجتماعی از نتایج این نشست بود.